Könnyű és gluténmentes laposkenyér
Mint minden 2 összetevőből álló recept, ezt a lencsés laposkenyér is nagyon egyszerű elkészíteni. Glutén- és olajmentes is, mivel csak vöröslencséből és vízből készül.
Nincs más dolgod, mint a lencsét a lisztbe keverni, hozzáadni a vizet, összekeverni és 5 percig hagyni sűrűsödni a tésztát. Ezután öntsön 1/3 csésze tésztát egy forró serpenyőbe, és süsse 2-3 percig egyik oldalát, 1-2 percig a másik oldalát. Ha 1/3 csésze tésztát használsz egy lapos kenyérhez, akkor 5-öt is elkészíthetsz.
Hogyan készítsünk vöröslencse lisztet
A vöröslencse liszt elkészítéséhez nem kell mást tennie, mint egy nagy sebességű turmixgépbe tenni a főzés nélküli vöröslencsét, és addig turmixolni, amíg finom lisztre nem hasonlít.
Igen, ez az!
Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha olcsó turmixgépe vagy konyhai robotgépe van, előfordulhat, hogy az nem elég erős ahhoz, hogy a lencsét lisztté alakítsa. Amióta 2014-ben vegánná váltam , a Tribest Personal Blendert használom , és IMÁDOM. Körülbelül 10 másodpercig tart a lencseliszt vagy bármilyen liszt elkészítése.
Ez a laposkenyér csak 2 összetevőt tartalmaz?
IGEN!
Ezeket a lencsés laposkenyéreket csak vöröslencséből és vízzel készítik . Tehát technikailag csak egy összetevőt tartalmaznak, de ennek a receptnek az "1 összetevőből álló lencselapos kenyér" elnevezése valamiért kissé furcsának tűnt számomra.
Lefagyaszthatom ezeket a laposkenyéreket?
Igen, könnyen lefagyaszthatod őket. Főzzük meg a lapos kenyereket a szokásos módon, hagyjuk teljesen kihűlni, és helyezzük őket különálló fagyasztózsákokba . Azon a napon, amikor meg szeretne enni, hagyja szobahőmérsékleten kiolvadni, és melegítse újra a sütőben 5 percig.
Ezeket a laposkenyéreket guacamolával hidegen is fogyaszthatod. Nahát!