• 150 g langyos víz az útifűmaghéj áztatásához
KENYEREK ÉS LEPÉNYEK
Mindenmentes alap kenyér
hozzávalók:
- 4 db tojás
- 7 ek.zöldbanánliszt
- 3 ek. tápióka keményítő / nyílgyökérliszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- só
- 1 ek. folyékony kókuszolaj
- 0,5 dl víz
elkészítés :
A hozzávalókat összekeverem. (sűrű, nehéz álllagú,de önthető lesz . Hagyd a tésztát állni, hogy a szódabikarbóna reakcióba lépjen.)
180 fokon 50 percig süsd.
Fogyasztás előtt teljesen hűtsd ki, mert a rezisztens keményítő miatt a glikémiás indexe melegen magasabb.
Saját megjegyzés:
- Őszintén megmondom nem lesz a kedvencem. Száraz, "fűrészpor " ízvilág. Ezen már csak a másnaposság ront, mivel még szárazabb lett. Ha nem lett volna olyan drága a hozzá való zöldbanánliszt ....hát....(na nem mondom meg , de gondolom kitalálod) Szerintem több ilyet nem sütök a közeljövőben.
Zablepény kenyér helyett - diétás recept
Keverd össze és 15 percig hagyd állni.
• 120 g langyos víz az útifűmaghéj áztatásához
• 150 g langyos víz az útifűmaghéj áztatásához
SAJTOS CUKKÍNIPITE
https://annuskam.hu/cukkinipite/
LENCSE KENYÉR
A lencsekenyér 100%-ban teljes értékű összetevőkből készül, olaj, glutén és élesztő nélkül. Kenyeres nemzet vagyunk, megszokásból is ott van a szendvicseken túl a levesek mellett is. Már jó ideje kutatom azt változatát, ami többségében nem gabonából, hanem hüvelyesből áll. Végre megvan és én nagyon elégedett vagyok vele.
KENYÉR LISZT,OLAJ ÉS DAGASZTÁS NÉLKÜL!
Vajjal kikent tepsibe tesszük a tésztát.
ZABLEPÉNY
Hozzávalók: 4 dkg zabpehely60 ml forró tej3g köménymag5 g só
ZABLISZTTEL KÉSZÜLT KENYÉR
Az eddig felsoroltakakt egy tálba tesszük és kb. fél órát álni hagyjuk.





