Hozzávalók -30+ darabhoz
- 25 dkg köles
- 3,5 dl kókuszital
- 1 nagyobb darab citrom (kezeletlen)
- 7 dkg búzadara ( zabpehely?)
- 6 ek barna cukor (sztevia)
- 15 dkg zsemlemorzsa (zabkorpa ?)
- olaj (pirításhoz) ( kókuszolaj)
- Előkészítési idő: 30 perc
- Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:
A kölest a csomagoláson írtak szerint főzzük meg. Én konyhakész kölest használtam, de a simát főzés előtt érdemes beáztatni 1 órára.
Ha a köles elkészült, szűrjük le, majd a kókuszitallal, a citrom levével és reszelt héjával, a búzadarával és a cukorral együtt tegyük fel főni. Folyamatosan kevergetve főzzük, míg be nem sűrűsödik, kb. 5-10 perc alatt készül el, nem baj, ha szétfő a köles.
Ha kész, vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki teljesen a masszát.
Míg hűl a massza, egy kevés olajon pirítsuk aranyszínűre a zsemlemorzsát.
A masszából formázzunk tetszőleges méretű golyókat, majd hempergessük meg őket a zsemlemorzsában.
Porcukorral megszórva tálaljuk.