ALMÁS-FAHÉJAS KEKSZ ZABPEHELLYEL

2023.01.25

https://sobors.hu/receptek/almas-fahejas-keksz-zabpehellyel-recept/

Hozzávalók -18+ darabhoz

Almaszósz:

  • 4 db alma (Idared)
  • 1,8 dl víz
  • fél tk fahéj
  • 1 ek méz

Keksz:

  • 18 dkg zabpehely
  • 26 dkg almaszósz
  • 1 tk fahéj
  • 1 kisebb darab alma
  • 2 ek méz (ízlés szerint)
  • Előkészítési idő: 45 perc
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Hűtés: 30 perc

Elkészítés:

Készítsük el az almaszószt:

az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházukat, kockázzuk össze a húsukat. Tegyük őket egy lábasba a vízzel, fahéjjal, mézzel együtt. Várjuk meg, míg gyöngyözni kezd a víz, majd vegyük kicsire a lángot. Fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Ha megpuhult az alma, krumplinyomóval vagy botmixerrel pürésítsük, attól függően, darabosabb vagy krémesebb állag a cél. Hagyjuk teljesen kihűlni kb. fél óra alatt.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Az almát alaposan mossuk meg, vágjuk egész kicsi kockákra.

Keverjük össze a süti minden hozzávalóját. (A házi almaszósznak kb. a felére lesz szükség, a másik fele hűtőben 7-10 napig eláll.)

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Kanállal vagy fagyiadagolóval tegyünk a sütőpapírra kb. 2-3 centis halmokat a tésztából, picit lapítsuk le őket.

Toljuk őket a sütőbe 13-15 percre.

Várjunk, míg hűlnek, majd kínálhatjuk is.

Tipp: ha apró szemű zabpehellyel vagy zabliszttel dolgozol, könnyebb lesz formázni, picit tömörebb lesz. Nagy szeművel lazább, puhább, könnyebben szétesik.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el