Csirkemell fasírt, rozmaringos burgonyakocka zellerpürével

2025.05.04
  • Csirkemell fasírt
  • Hozzávalók:
  • 1 csirkemell ledarálva ( egyszerű elektromos apritóba is jó szerintem, mivel nagyon puha )
  • 2-3 kanál zabpehely 
  • 1 egész tojás
  • fehérbors
  • oliva olaj

          Elkészítése:

          Az összes hozzávalót összegyúrom . Ha túl lágynak érezzük tegyünk bele egy kis zablisztet.

         Golyókat formálunk belőle és forrólevegős sütőben 15 percig sütjük 180 fokon.

         Sütés előtt kenjük meg egy kis oliva olajjal, hogy szebb színe legyen és ne legyen nagyon száraz.

          Burgonyakockák

          hozzávalók:

  • tetszőleges mennyiségű megpucolt és kockára  vágott  burgonya   
  • oliva olaj
  • darált rozmaring
  • reszelt parmezán sajt
  • elkészítése:
  • Az előkészített kockára vágott burgonyát sós vízben majdnem készre főzzük és alaposan leszűrjük.
  • Egy tálba kitesszük és tetszés szerint csorgatunk rá oliva olajat, megszórjuk sóval és darált rozmaringgal.
  • Forrólevegős sütőbe tesszük és megszórjuk sajttal. Én most parmezánt tettem rá.
  • 8 percig 180 fokon sütjük. Ha már van egy kis színe, akkor jó is lesz már.

          Zellerpüré

          hozzávalók:

  • 1 nagy fej zeller
  • vaj
  • szerecsendió (reszelt)
  • elkészítése:

  • A megtisztított zellert kis hasábokra, kockákra vágjuk és egy kis vajjal , aláöntött vízzel, sóval puhária pároljuk.
  • A megpuhult zellert botmixerrel összetörjük péppé. 
  • Tejszínnel és szerecsendióval ízesítjük.

          


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el