
Görögcsirkés salátecept
2023.01.17

Előkészítési idő 10 PERCFőzési idő 10 PERCElkészítési idő 20 PERCAdag 2 ADAGKönnyű saláta tál, grillezett csirkével, amit egy krémes saláta öntettel és pitával teszünk teljessé.
HOZZÁVALÓK
A görög csirkemellhez:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál oregánó (szárított)
- 1 teáskanál bazsalikom (szárított)
- 2 db fokhagymagerezd
- só és frissen őrölt bors
A görög salátaöntethez:
- 2 ág kapor
- 2 ág petrezselyem
- 1 dl natúr joghurt
- 1 teáskanál fehérborecet
- só és frissen őrölt bors
- 1 db fokhagymagerezd
A salátához:
- ½ db jégsaláta
- 15 dkg koktélparadicsom
- 15 dkg kígyóuborka
- ½ db lilahagyma
- 10 dkg fetasajt
- 3-5 dkg olívabogyó
- 1 db citrom
- 2 evőkanál olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
- A csirkemellet szeletekre vágunk, kevés olajat locsolunk rá és fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, sóval és őrölt borssal.
- Az öntethez a kapor és a petrus levelét finomra aprítjuk és a natúr joghurthoz keverjük. Ízesítjük a fehérborecettel, sóval, őrölt borssal és a zúzott fokhagymával.
- A salátatálhoz felaprítunk fél fej jégsalátát és egy salátástálra szórjuk, a szeletelt koktélparadicsommal, uborkával, lilahagymával és koskázott feta sajttal.
- A húsokat az előmelegített kontakt grillsütőben 2-4 perc alatt készresütjük és a salátás tállal, olívabogyóval, citrommal, a dresszinggel, pitával és kevés extra szűz olívaolajjal tálaljuk.
Alapanyag ár: 1500 Ft