Görögcsirkés salátecept

2023.01.17

Előkészítési idő 10 PERCFőzési idő 10 PERCElkészítési idő 20 PERCAdag 2 ADAGKönnyű saláta tál, grillezett csirkével, amit egy krémes saláta öntettel és pitával teszünk teljessé.

HOZZÁVALÓK

A görög csirkemellhez:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó (szárított)
  • 1 teáskanál bazsalikom (szárított)
  • 2 db fokhagymagerezd
  • só és frissen őrölt bors

A görög salátaöntethez:

  • 2 ág kapor
  • 2 ág petrezselyem
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 db fokhagymagerezd

A salátához:

  • ½ db jégsaláta
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg kígyóuborka
  • ½ db lilahagyma
  • 10 dkg fetasajt
  • 3-5 dkg olívabogyó
  • 1 db citrom
  • 2 evőkanál olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

  • A csirkemellet szeletekre vágunk, kevés olajat locsolunk rá és fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, sóval és őrölt borssal.
  • Az öntethez a kapor és a petrus levelét finomra aprítjuk és a natúr joghurthoz keverjük. Ízesítjük a fehérborecettel, sóval, őrölt borssal és a zúzott fokhagymával.
  • A salátatálhoz felaprítunk fél fej jégsalátát és egy salátástálra szórjuk, a szeletelt koktélparadicsommal, uborkával, lilahagymával és koskázott feta sajttal.
  • A húsokat az előmelegített kontakt grillsütőben 2-4 perc alatt készresütjük és a salátás tállal, olívabogyóval, citrommal, a dresszinggel, pitával és kevés extra szűz olívaolajjal tálaljuk.

Alapanyag ár: 1500 Ft

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el