OLASZ SALÁTAÖNTET
Ez a klasszikus krémes salátaöntet klassz kiegészítője a friss salátáknak. A parmezántól, majonéztől és fűszerektől ellenállhatatlanná teszi a legunalmasabb salátaleveleket is. Nagyon szeretek házi saláta öntetet készíteni, mert a gazdag házi össze sem hasonlíthatóak a boltban készen kaphatóval. Ráadásul házilag könnyen és gyorsan elkészíthető.
Olasz salátaöntet recept
Ezt az olasz saláta öntetet a legegyszerűbb egy befőttesüvegben összeállítani, mert akkor sokáig tartó keverés helyett egyszerűen összerázhatjuk és utána a fogyasztásig tárolhatjuk is benne. Érdemes a folyadékokkal kezdeni és a fűszereket a végére hagyni az összeállításnál.
Parmezános citromos saláta öntet
A citrom és a parmezán bomba együtt, főleg, ha friss alapanyagokat használunk. A reszelt parmezánsajt gondoskodik róla, hogy ellenállhatatlan legyen. Azonban a sajt miatt a citromlé önmagában nem elég savas, ezért fehérborecet is kell bele, hogy finom, aromás dresszinget kapjunk.
A fehérborecetet nem lehet helyettesíteni sima, 10%-os étkezési ecettel. Az is szuper savanyúságokhoz vagy az uborkasalátához. Azonban ebben a krémes dresszingbe mindenképpen a kellemesebb, lágyabb fehérborecetet tegyük, különben borzalmas lesz.
Olasz salátaöntet recept diétásan
A majonézből természetesen vehetünk light verziót hozzá, de le is cserélhetjük egy alacsonyabb zsírtartalmú natúr joghurtra vagy tejfölre is. A méz helyett pedig nyugodtan használhatunk két beáztatott és pürésített datolyát is, ahogy azt a zöldséges bulgur saláta receptnél is mutattam nektek.
Fűszeres olasz salátaöntet recept
Gyakran tartok itthon zöldfűszerekből frisset, de időnként előfordul, hogy elfogy belőle 1-1. A salátaöntetet elkészíthetjük csak szárított vagy friss fűszerekkel is. Illetve vegyesen is, ahogy a videóban is mutatom nektek. A receptben megadom a lehetőséget mindegyikre. Ezekkel a finom olaszos fűszerekkel, szerintem azt is rá tudjuk vele venni a salátaevésre, aki eddig igyekezett elkerülni.
Előkészítési idő 10 PERCElkészítési idő 10 PERCAdag 8 ADAGKrémes salátaöntet recept, amit a parmezánsajt, fokhagyma és a citrom tesz ellenállhatatlanná. Annyira gazdag, finom íze van, hogy a saláta elleneseket is rá tudjuk vele venni a kóstolásra. Alapanyag ár: 1000 Ft Recept kategória: Saláta
Olasz saláta öntet recept
Előkészítési idő 10 PERCElkészítési idő 10 PERCAdag 8 ADAGKrémes salátaöntet recept, amit a parmezánsajt, fokhagyma és a citrom tesz ellenállhatatlanná. Annyira gazdag, finom íze van, hogy a saláta elleneseket is rá tudjuk vele venni a kóstolásra.HOZZÁVALÓK
- 2 evőkanál citromlé
- 4 evőkanál fehérborecet
- 8 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál méz (vagy agave szirup)
- 10 dkg majonéz (8 evőkanál)
- 2 db fokhagymagerezd
- 3 ág bazsalikom (levele)
- ½ csokor petrezselyem
- ½ teáskanál oregánó (szárított vagy friss)
- 1 csipet kakukkfű (szárított vagy friss)
- 5 dkg parmezán sajt
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál frissen őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
- A citromlevet, fehérborecet, olívaolajat, mézet és a majonézt egy zárható befőttes üvegbe kanalazzuk.
- A fokhagymát, bazsalikomot és a petrezselymet finomra aprítjuk és beleszórjuk. Fűszerezzük oregánóval és kakukkfűvel (ha van ezekből is jobb a frisset használni).
- Reszeljük bele a parmezánsajtot is. Végül sózzuk és borsozzuk. Csavarjuk rá a fedelét és alaposan rázzuk össze. A hűtőben 4-5 napig tárolhatjuk az üvegben és mindig csak frissen a tálalás előtt locsoljuk meg vele a salátát.

Itt kezdődhet a szöveged. Kattints ide, és kezdheted is az írást. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.