CSORBALEVES HÚSGOMBÓCCAL
2023.01.24
HOZZÁVALÓK
- 1 fejvöröshagyma
- 2db sárgarépa
- 2db fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 0.5 fejzeller
- 3 ek olaj
- 1 marék lestyán
- 30 dkg darált hús
- 5 dkg rizs
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2ek liszt
- 1.5dl tejföl
- 1 db citrom

ELKÉSZÍTÉS
- A zöldségeket megmossuk és meghámozzuk, majd mindegyik felkockázzuk.
- Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget is, és összepirítjuk. Felöntj 2 liter vízzel, és hozzáadjuk a lestyánt.
- A darált húst összekeverjük a rizzsel, a tojással, a az átnyomott fokhagymával, ízlés szerint sóval és borssal. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, és a levesbe tesszük azokat.
- A levest 40-45 percig lassú tűzön főzzük, azután behabarjuk a liszt és a tejföl csomómentes keverékével. A tűzről levéve a citrom kifacsart levével ízesítjük.