CSORBALEVES HÚSGOMBÓCCAL

2023.01.24

HOZZÁVALÓK

  • 1 fejvöröshagyma
  • 2db  sárgarépa
  • 2db  fehérrépa
  • 1 fej karalábé
  • 0.5 fejzeller
  • 3 ek olaj
  • 1 marék lestyán
  • 30 dkg darált hús
  • 5 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2ek liszt
  • 1.5dl tejföl
  • 1 db citrom

ELKÉSZÍTÉS

  1. A zöldségeket megmossuk és meghámozzuk, majd mindegyik felkockázzuk.
  2. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget is, és összepirítjuk. Felöntj 2 liter vízzel, és hozzáadjuk a lestyánt.
  3. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a tojással, a az átnyomott fokhagymával, ízlés szerint sóval és borssal. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, és a levesbe tesszük azokat.
  4. A levest 40-45 percig lassú tűzön főzzük, azután behabarjuk a liszt és a tejföl csomómentes keverékével. A tűzről levéve a citrom kifacsart levével ízesítjük.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el