Lenmaglisztes kenyér tej-, tojás-, és gluténmentesen

2023.01.24

Hozzávalók: 

• 80 g lenmagliszt 

• 220 g barna rizsliszt 

• 18 g útifűmaghéj 

• 120 g langyos víz az útifűmaghéj áztatásához 

• 300 g langyos víz a tésztához 

• 25 g friss élesztő 

• 5 g nádcukor 

• 10 g só 

• 40 g olívaolaj vagy kókuszzsír 

• 10 g mag a szóráshoz (pl. szezámmag, fenyőmag) 

• 1 ek olívaolaj vagy kókuszzsír a kenéshez 

Recept:

 Beáztatom az útifűmaghéjat a 120 g langyos vízbe. 

Először a 300 g langyos vizet és az olajat teszem a keverőtálba. 

Hozzáadom a liszteket, cukrot, sót, élesztőt és a beáztatott útifűmaghéjat. 

Alaposan összegyúrom a tésztát. 

Rizslisztes munkalapra borítom és megformázom, bevágom a tetejét. 

Sütőpapíros tepsire teszem, lekenem olajjal, megszórom magokkal (kicsit rányomkodom), és 50 fokon 25-30 percig kelesztem. 

A hőfokot 190 fokra emelem és 60 percig sütöm. Rácson hűtöm ki.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el