ROPOGÓS SÓS KRÉKER

Ez a kréker recept végre olyan, ami csupa egészséges hozzávalót tartalmaz és mégis nagyon finom. Sokféle magot tartalmaz, és a ropogós textúrák kombinációja nagyon finom. Egy alapverziót mutatok, olcsóbb alapanyagokkal, amit nyugodtan átvariálhatsz csak ügyelj rá, hogy a teljes mennyiség változatlan maradjon.
Fűszeres, magos kréker
A magok mennyisége nagyjából kötött viszont az összetétele csak a saját ízlésünkön múlik. Az én kedvenc verziómban szezámmag, tökmag és napraforgómag van. Ezek helyett lehet dió vagy mogyoróféléket használni. Lengmagot, chiamagot, egész mákot is. Fűszerezni is lehet köménnyel, fokhagymával, borssal, chilivel, zöldfűszerekkel, de én csak sózni szoktam.
A kréker sütése
Próbáltam már sütőpapíron sütni, de ez a kréker tészta olyan, mint a csiriz és alig-alig lehetett lerobbantani róla a papírt. Ezért szilikonos sütőlapot használok hozzá és neked is ezt ajánlom. Nagyon sok üzletben megtalálható a sütési részen a videóban látható fajta és a vastagabb szilikonosabb is.
Gluténmentes kréker
Már korábban megosztottam veletek egy lisztes fajtát, de mindenképpen meg akartam mutatni ezt a zabos krékert is, mert az olaj elhagyásával a diétázok is bátran fogyaszthatják. Nem tartalmaz semmilyen cukrot vagy más
Ropogós sós kréker recept, amit a diétád alatt is fogyaszthatsz. Készítsd el pár alapanyagból ezt a zabpelyhes finom nasit.
HOZZÁVALÓK
- 8 dkg zabpehely (aprószemű)
- 2 dkg zabpehelyliszt
- 8 dkg tökmag (pucolt)
- 4 dkg napraforgómag
- 5 dkg szezámmag (+ a tetejére)
- 1,5 teáskanál só (7 gramm)
- 1,8 dl víz
- 1,5 evőkanál étolaj (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS
- Az aprószemű zabot és a zablisztet a magokkal és a sóval egy nagy keverőtálba szórjuk és összekeverjük. Beleöntjük a vizet, az olajat és egy spatulával összekeverjük. Állni hagyjuk 15 percre, hogy zab felszívja a nedvességet megpuhuljon és kezelhetőbb legyen. A sütőt előmelegítjük 200 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (180 fok légkeveréssel).
- Az összeállt masszát egy szilikonossütőlapra szedjük és a spatulával nagyjából téglalap alakúra igazgatjuk. Ráterítünk egy sima fóliát és 30 x 40 cm-re kinyújtjuk. Minél vékonyabbra sikerül, annál ropogósabb, chipsszerűbb lesz az eredmény. Akkor jó, ha a tészta nem vastagabb a tökmagnál. A fóliát lehúzzuk, ízlés szerint meghintjük extra szezámmaggal és 15-18 perc alatt készre sütjük.
Alapanyag ár: 500 Ft Recept kategória: Előétel