Tonhalkrém

2023.01.25

Diétás tonhalkrém házilag

Hozzávalók

  • 2 doboz tonhalkonzerv (16 dkg)
  • 1 ek. natúr joghurt
  • 1 ek. light majonéz
  • 1 fej lila hagyma vagy néhány szál ujhagyma felaprítva
  • 1 db. kovászos uborka vagy csemege uborka felaprítva
  • só, bors, kapribogyó (elhagyható)

Elkészítés

 A tonhalkrémről leöntjük a levét /olajat majd egy tálba tesszük. A többi hozzávalót hozzátesszük,majd jól összedolgozzuk őket.


Tonhalkrém 

Talán a tonhalkrémeket lehet a legjobban variálni, a legváltozatosabban fűszerezni, ízesíteni. 

A tonhal fogyasztásával - a húsfélék, a tojás és a tejtermékek mellett - változatosabbá tehetjük teljes értékű fehérjebevitelünket és még némi omega-3 zsírsavhoz is jutunk.

Érdemes többféle változatot, ízesítést is kipróbálni, a lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen. Én most összegyűjtöttem 9, kicsit különlegesebb tonhalkrémreceptet, próbáljátok ki őket!

Hozzávalók

  • 120 g tonhalkonzerv
  • 50 g vaj
  • 2 db főtt tojás
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek mustár
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Aszalt paradicsomos-kakukkfüves tonhalkrém

  • Hozzávalók

  • 150 g tonhalkonzerv (sós lében eltett)
  • 200 g krémsajt (light, 1 doboz)
  • 40 g majonéz (light)
  • 3 ek ketchup
  • 40 g szárított paradicsom
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 10 g kakukkfű (kis csokornyi)
  • 10 g snidling
  • 1 teáskanál só
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A tonhalról a sós levet leöntjük, villával pépesítjük. Belekeverjük a light krémsajtot, a majonézt, ketchupot.
  2. Apróra vágjuk az aszalt paradicsomot, majd a finomra vágott zöldfűszerekkel együtt a krémhez adjuk. Sózzuk, majd pár tekerésnyi borssal még ízesítjük.

Tonhalkrém fetával

Hozzávalók

  • 320 g tonhalkonzerv (sós lében)
  • 15 dkg feta sajt
  • 2 db zöldhagyma
  • 5 ek tejföl
  • 1 teáskanál mustár (kevés)

Elkészítés

  1. A zöldhagymákat nagyon vékonyan felkarikázzuk.
  2. A tonhalat és a fetát egy tálba tesszük,egy villával összetörjük.
  3. Atöbbi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük.

Tonhalkrém chilisen

Hozzávalók

  • 300 g tonhalkonzerv (lehetőleg saját lével)
  • 300 g sajt (frischkäse: 70% zsírtartalmú friss-sajt)
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 9 db fekete olajbogyó
  • 1 csokor petrezselyem
  • fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • só ízlés szerint (tengeri)
  • 1 kk chilipehely

Elkészítés

  1. A tonhalkonzerv levét leöntjük (ha olajosat vettünk, akkor abbólnagyon nyomkodjuk ki az olajat. A leszedett konzervtetősegítségével könnyen megy.)
  2. Tálba tesszük, és egy villával nyomkodjuk szét a haldarabokat.
  3. A lilahagymát kockázzukfel, amilyen kicsire csak tudjuk.
  4. A fokhagymát nyomjuk át.
  5. Az olajbogyót vágjuk aprókockákra.
  6. Tegyük a halhozaz összes hozzávalót, és keverjük ki.
  7. Frissen pirított kenyérre kenve azonnal fogyaszthatjuk.

Egészséges Tonhalkrém

Összetevők

  • ½ hagyma
  • 100g főtt csicseriborsó
  • 1 érett avokádó vagy 100g vaj
  • ½ tk tengeri só (ajánlom ezt)
  • 120g tonhal a saját levében (vagy olívaolajban) (ezt ajánlom)

Elkészítés

  1. Turmixold össze a tonhalat levével együtt, add hozzá a többi hozzávalót is, és turmixold az egészet simára.
  2. Ha kész, halmozd teljes kiőrlésű (vagy választásod szerinti) kenyérre.
  3. Megszórhatod apróra vágott zöldfűszerrel vagy zöldhagymával.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el