zabpehelylisztes cipó tej-, és gluténmentesen

2023.01.24

Hozzávalók: 

• 150 g zabpehelyliszt

 • 80 g barna rizsliszt

 • 1 db tojás a tésztába

 • 1 púpos ek útifűmaghéj

 • 150 g langyos víz az útifűmaghéj áztatásához

 • 15 g friss élesztő

 • 5 g só

 • 3 g nádcukor

 • 150 g langyos víz a tésztába

 • 3 ek olívaolaj vagy kókuszzsír

 • 1 db tojás a kenéshez 

Recept: 

Az útifűmaghéjat beáztatom 150 g langyos vízbe. 

A száraz alapanyagokat kimérem, összekeverem, az élesztőt belemorzsolom. 

A vizet, tojást, olajat, beáztatott útifűmaghéjat hozzáadom és robotgép dagasztókarjával bedagasztom vagy kézzel összedolgozom és alapon meggyúrom. 

Rizslisztes munkalapon megformázom. 

20 cm átmérőjű jénaiba teszek sütőpapírt, és abba teszem a cipót. 

Bevágom a tetejét, és tojással lekenem. 

50 fokos sütőben kelesztem 25-30 percig, majd 190 fokon sütöm 40 percig.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el