zabpehelylisztes cipó tej-, és gluténmentesen
Hozzávalók:
• 150 g zabpehelyliszt
• 80 g barna rizsliszt
• 1 db tojás a tésztába
• 1 púpos ek útifűmaghéj
• 150 g langyos víz az útifűmaghéj áztatásához
• 15 g friss élesztő
• 5 g só
• 3 g nádcukor
• 150 g langyos víz a tésztába
• 3 ek olívaolaj vagy kókuszzsír
• 1 db tojás a kenéshez
Recept:
Az útifűmaghéjat beáztatom 150 g langyos vízbe.
A száraz alapanyagokat kimérem, összekeverem, az élesztőt belemorzsolom.
A vizet, tojást, olajat, beáztatott útifűmaghéjat hozzáadom és robotgép dagasztókarjával bedagasztom vagy kézzel összedolgozom és alapon meggyúrom.
Rizslisztes munkalapon megformázom.
20 cm átmérőjű jénaiba teszek sütőpapírt, és abba teszem a cipót.
Bevágom a tetejét, és tojással lekenem.
50 fokos sütőben kelesztem 25-30 percig, majd 190 fokon sütöm 40 percig.