Zabpehelylisztes zsemle, – tej,- tojás,- és gluténmentesen
• 160 g barna rizsliszt
• 160 g zabpehelyliszt
• 18 g útifűmaghéj
• 150 g langyos víz az útifűmaghéj áztatásához
• 20 g élesztő
• 250 g langyos víz
• 40 g olívaolaj vagy kókuszzsír
• 12 g só
Az útifűmaghéjat a 150 g langyos vízbe beáztatom.
Kimérem a liszteket, sót és összekeverem.
Belemorzsolom az élesztőt és elkeverem.
Mehet hozzá a beáztatott útifűmaghéj, a 250 g víz és az étolaj is.
Bedagasztom. Kiöntöm rizslisztes munkalapra és átgyúrom.
6 részre vágom. Akár hagyományos vagy hosszú zsemléket is formázhatok. Sütőpapíros tepsire teszem.
Megszórom barna rizsliszttel és 50 fokon 30 percig kelesztem.
Majd 190 fokra felveszem a hőfokot és sütöm 30 percig.
Nagyon puha zsemléket kapunk. 4-5 napig puha marad.