Zabpehelylisztes zsemle, – tej,- tojás,- és gluténmentesen

2023.01.24
Hozzávalók: 

• 160 g barna rizsliszt 

• 160 g zabpehelyliszt 

• 18 g útifűmaghéj 

• 150 g langyos víz az útifűmaghéj áztatásához 

• 20 g élesztő 

• 250 g langyos víz 

• 40 g olívaolaj vagy kókuszzsír 

• 12 g só 

Az útifűmaghéjat a 150 g langyos vízbe beáztatom. 

Kimérem a liszteket, sót és összekeverem. 

Belemorzsolom az élesztőt és elkeverem. 

Mehet hozzá a beáztatott útifűmaghéj, a 250 g víz és az étolaj is. 

Bedagasztom. Kiöntöm rizslisztes munkalapra és átgyúrom. 

6 részre vágom. Akár hagyományos vagy hosszú zsemléket is formázhatok. Sütőpapíros tepsire teszem. 

Megszórom barna rizsliszttel és 50 fokon 30 percig kelesztem. 

Majd 190 fokra felveszem a hőfokot és sütöm 30 percig. 

Nagyon puha zsemléket kapunk. 4-5 napig puha marad.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el