PALACSINTÁK SÓSAN ÉS ÉDESEN


Fitt spenótos palacsinta túróval és füstölt lazaccal

Hozzávalók

  • 300g kiolvasztott spenótpüré
  • 130g teljes kiőrlésű tönköly- vagy hajdinaliszt (ezt ajánlom)
  • 200-250ml tej
  • 1 tojás
  • 1/2 tk. só
  • 1 ek. olaj (a sütéshez)
  • a töltelékhez:
  • 250g lágy túró (vagy krémsajt)
  • csipetnyi só (ajánlom ezt)
  • 150g szeletelt füstölt lazac

Elkészítése

  1. Egy tálban keverd össze a kiolvasztott spenótot tetszés szerinti liszttel, sóval, 20 ml tejjel és tojással. Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá még 50ml tejet.
  2. Kanalazz a palacsintatésztából egy-egy adagot felhevített, olajjal kikent serpenyőbe, és süsd a palacsintákat 2-2 percig mindkét oldalukon. A maradék tésztát időről időre keverd át a tálban, hogy a liszt ne üljön az aljára.
  3. Miután elkészültek a palacsinták, kenj a palacsinták egyik oldalára sózott túrót. Ezután mehetnek rá a füstölt lazacdarabok.
  4. Tekerd fel a palacsintákat, melyek így készen is állnak a tálalásra. Ez a palacsinta melegen a legjobb.


A képek tökéletes külsőt adnak a bejegyzésednek, felkeltve látogatóid figyelmét, hogy rákattintsanak. A bejegyzésed első képe az előnézetben is látható. Egy érdekes kezdőkép növelheti a cikked vonzerejét.

A bevezető bekezdésből olvasóid megtudhatják bejegyzésed fő gondolatát. Emellett rövid előnézetként is szolgál a blogbejegyzések listájában. Eltérő formázással könnyen elérheted, hogy kitűnjön a többi szöveg közül. Olvass tovább, hogy hogyan formázhatod a blogbejegyzéseidet.

A rövid és egyszerű blogbejegyzés a legjobb módja, hogy látogatóid mindig képben legyenek. Izgalmas bevezető és egy tömör, informatív tartalom biztosítja, hogy olvasóid visszatérjenek további újdonságokért.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el