A LEGJOBB VEGÁN FETA
Ennek a csodálatos vegán feta sajtnak csodálatos szilárd textúrája és autentikus csípős íze van, amitől több vágyat fogsz hagyni!
Ez a tejmentes feta sajt gazdag, krémes, és tökéletes salátákon, zöldséggyroson, spanakopita-ban és még sok minden másban morzsolható!
Ez a vegán feta egy valóra vált álom! Ezt feldaraboljuk, és egy apróra vágott salátán morzsoljuk össze görög olívabogyóval, pepperoncini paprikával, egy csepp olívaolajjal és citromlével, valamint egy csipetnyi sóval... és ájuljunk el!
A LEGJOBB VEGÁN FETA
Közzétéve:2020. június 30írta Kate , Frissítve2022. május 10- 18 megjegyzés
Ez a bejegyzés társult linkeket tartalmazhat. Az Amazon munkatársaként a megfelelő vásárlásokból keresek. Olvassa el a teljes közzétételemet .Ugrás a Recepthez Recept nyomtatása
Ennek a csodálatos vegán feta sajtnak csodálatos szilárd textúrája és autentikus csípős íze van, amitől több vágyat fogsz hagyni!
Ez a tejmentes feta sajt gazdag, krémes, és tökéletes salátákon, zöldséggyroson, spanakopita-ban és még sok minden másban morzsolható!
A VEGÁN FETA ELKÉSZÍTÉSÉNEK FONTOS ÖSSZETEVŐI:
Agarpor - az agarpor extra szilárdságot kölcsönöz ennek a vegán fetának. A zselatin vegán helyettesítője. Azonban ne keverje össze az agarpelyhekkel, amelyek sokkal kevésbé hatékonyak. Egy evőkanál agarpehely = 1 teáskanál agarpor. Itt kaphatsz néhányat.
Finomított kókuszolaj - fontos, hogy "finomított" kókuszolajat használjon, hogy elkerülje a kókusz ízét. Ez az olaj hűvösebb hőmérsékleten megszilárdul, így a sajt szilárd, ugyanakkor gazdag és krémes állagot ad. Szerezd meg itt .
Extra szűz olívaolaj - ebből csak egy kevés van a receptben, és ha nincs, akkor aláírhatod normál olívaolajjal, de el kell mondanom, hogy az "extra" szűz olívaolaj gazdagabb íze, valóban javítja a sajt végső ízét! Ez tetszik, nagyon jó ár az ízéhez.
HOGYAN KÉSZÍTSÜNK VEGÁN FETA SAJTOT
1. lépés: Csepegtessük le a vízzel töltött tofut, és adjuk hozzá a turmixgéphez hagymával és fokhagymaporral, citromlével és ecettel, olívaolajjal, olvasztott finomított kókuszolajjal , agarporral és vízzel ( lásd lent az 1. képet ). Simára turmixoljuk, és szükség esetén lekaparjuk a turmixgép oldalát.
2. lépés: Adjon hozzá szárított bazsalikomot és oregánót, és egyszer vagy kétszer pörgesse be a turmixgépet ( 2. kép ).
3. lépés: Öntse a sajtkeveréket egy kis serpenyőbe, és közepes lángon, gyakori kevergetés mellett főzze addig, amíg buborékolni/forrni nem kezd ( 3. fotó ). Keverés közben főzzük tovább egy-két percig, majd vegyük le a tűzről, és öntsük a kiválasztott formába/hőbiztos edénybe ( 4. fotó ).
4. lépés: Hagyja a sajtot szobahőmérsékleten hűlni, amíg a gőzölgés meg nem szűnik, majd helyezze az edényt a hűtőszekrénybe, amíg lehűl és megszilárdul, legalább 2-3 órára. Vajkéssel lazítsa meg a fogást az edény szélein. A vajkést ékként használva fordítsa ki a sajtot, és tetszés szerint vágja, törje össze vagy morzsolja fel!
Tárolja a sajtot fedett edényben a hűtőszekrényben legfeljebb 5 napig.
MILYEN FORMÁT HASZNÁLJAK SAJT KÉSZÍTÉSÉHEZ?
Szinte minden hőálló edény, amely körülbelül három csészét tartalmaz, jól működik. Számos kis üveg- és kerámia sütőedényem van, amelyek a kedvenceim.
A kedvenc méretem ehhez a sajthoz körülbelül 6 x 8 vagy 6 x 10 hüvelyk, ami lehetővé teszi, hogy a sajt egy vékonyabb, ½ hüvelykes lapban lehűljön. Ezek az egyszerű pyrex ételek jól beváltak!