TEJMENTES RECEPTEK/ NÖVÉNYI TEJEK

https://tejmentesreceptek.hu/category/novenyi_italkeszito/tejhelyettesito_italok/page/3/

VANILIÁS, MAZSOLÁS ZAB ITAL

KÓKUSZ ITAL

MANDULATEJ

Növényi alapú tejek I. rész: Mandulatej I Fokti Laura

Növényi tejek, II. rész: Zabtej I Fokti Laura

Növényi tejek III. rész: Rizstej I Fokti Laura

Növényi tejek IV. rész Diótej

Felverhető "tejszín"/"tejszínhab" 

Ez a "tejszín" alap azért különleges, mert "habtejszínné" alakítható. 

A hab hosszabb idejű állás esetén sem esik össze, nagyon jó állagú. 

Előkészítés10 perc 

Program idő/főzés35 perc 

Mennyiség liter 

Hozzávalók

  • 100 g kókuszreszelék
  • 15 g rizs
  • 350 g kókuszzsír
  • 2 evőkanál kókusz fehérje
  • 1 evőkanál kollagén peptid
  • 20 g eritrit
  • 1 g himalája só
  • víz a minimum jelig

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
  3. A program lejárta után a kész tejszínt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. Ez a "tejszín" elég sűrű lesz, de ha szeretnénk még sűrűbbre, szűrést követően 0,5-1 kiskanál konjak liszttel és/vagy ugyanannyi xantánnal tovább sűríthetjük a "Nyers italok"/ "Juice" programmal.

Hab elkészítése

  1. A hab elkészítése kétféle módon történhet: konyhai elektromos habverővel/robotgéppel, illetve habszifonnal.
  2. A robotgép elég időigényes, körülbelül 8-10 percig kell habosítani a tejszín-helyettesítőt, hogy kemény habot kapjunk.
  3. Egyszerűbb megoldás a habszifon használata. Ilyenkor a szifonba tesszük 2-3 dl mennyiségű "tejszín"alapot, és belecsavarjuk a habpatront.
  4. Fontos! A habszifonban készült habot érdemes azonnal felhasználni, mert a hűtőben a nagy mennyiségű kókuszzsír annyira megkeményedhet, hogy a hab később már nehezen, vagy egyáltalán nem jön ki a palackból.

Megjegyzés

Te is szeretnél ilyen habos tejszínhelyettesítőt készíteni? Kattints IDE!

A joghurtot meghatározhatjuk így: olyan savanyított (fermentált) tejtermék, melyben a tej joghurttá alvasztását Lactobacillus bulgaricus és Stretococcus thermophilus baktériumok végzik. A két joghurtot fermentáló baktérium kiegészíthető más, az élvezeti értéket, vagy egészségügyi előnyöket biztosító baktériummal is.

A bevezető bekezdésből olvasóid megtudhatják bejegyzésed fő gondolatát. Emellett rövid előnézetként is szolgál a blogbejegyzések listájában. Eltérő formázással könnyen elérheted, hogy kitűnjön a többi szöveg közül. Olvass tovább, hogy hogyan formázhatod a blogbejegyzéseidet.

A bevezető bekezdésből olvasóid megtudhatják bejegyzésed fő gondolatát. Emellett rövid előnézetként is szolgál a blogbejegyzések listájában. Eltérő formázással könnyen elérheted, hogy kitűnjön a többi szöveg közül. Olvass tovább, hogy hogyan formázhatod a blogbejegyzéseidet.

A rövid és egyszerű blogbejegyzés a legjobb módja, hogy látogatóid mindig képben legyenek. Izgalmas bevezető és egy tömör, informatív tartalom biztosítja, hogy olvasóid visszatérjenek további újdonságokért.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el